Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

autodetailing w Koszalinie?

24 odpowiedzi w tym temacie

#1 orenz

orenz

Swojak

• Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 286 postów

Napisano 01 kwiecień 2011 - 08:54

witam, mam mały problem. mam swoje cztery kółka niestety po konczącej sie zimie zauwazyłem, że czas świetności lakieru mojego auto chyba juz minał. kupiłem kilka srodków do pielęgnacji lakieru , powalczyłem ale niestety efekt mnie nie zadowala. zacząłem grzebac w sieci i wynalazłem coś co się nazywa autodetailing. w opisach brzmi nieżle.

ale czy to działa. znalazłem przez neta w Koszalinie firme, tez się tym zajmuje ale zanim do nich uderze wole zapytać spolecznosc... macie juz doswiadczenia w tym temacie? czy ktos juz korzystał z autodetailingu? daje efekty ? czekam na odpowiedz i pozdrawiam.
Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

#2 ~Jolunia~

~Jolunia~
  • Goście

Napisano 02 kwiecień 2011 - 10:42

ja mam tez taki problem. chciałabym zeby moje autko po zimie wygladało jakby wlasnie wyjechało z salonu .

znalazłam w sieci firme w Koszalinie baccara-garage . czy ktos korzystał z ich usług? to naprawde działa?

#3 ~tracer~

~tracer~
  • Goście

Napisano 03 kwiecień 2011 - 11:57

jakies dwa tygodnie temu robili mi auto, rewelacja, te wszystkie myjnie i woskowania mozna o kant d.. rozbic po tym co dzieje sie z autem po autodetailingu, nie bede im tu robil reklamy bo mi za to nie placa. ale roznica jest kolosalna.

#4 orenz

orenz

Swojak

• Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 286 postów

Napisano 03 kwiecień 2011 - 13:58

no dobra , peany bedziemy spiewac pozniej, a tak na powaznie to co takiego jest inaczej? nie pisz mi teorii bo to moge sobie w niecie poczytac. :-)) chodzi mi o to dlaczego uwazasz ze roznica byla kolosalna? bo jakos nie moge soebie tego wyobrazic?
Dołączona grafika

#5 ~wtorek~

~wtorek~
  • Goście

Napisano 03 kwiecień 2011 - 20:16

dlaczego żadna myjnia nie jest w stanie tak zadbać o auto jak porządna firma detailingowa?

1.na myjni liczy się czas... w ciągu dnia obsługują kilka/kilkanaście aut zaś firma detailingowa ma na jeden samochód od kilku godzin do kilku dni...
2.środki chemiczne... dla wyrafinowanego efektu nie używa się środków ogólnie dostępnych w każdej hurtowni motoryzacyjnej... tu używa się się tylko chemi z najwyższej światowej półki o istnieniu której wiele osób nawet nie ma pojęcia... niestety to co jest dobre musi kosztować...
przykład... wosk robiony z bazy 100% carnauby w tesco 42pln
wosk z 60% zawartością carnauby a do tego ręcznie robiony ponad 250pln
tu mamy wosk na bazie a tu z 60% zawartością... jest różnica?
3.kolejna sprawa dokładność. nie można precyzyjnie posprzątać auta w godzinę i zajżeć wszędzie...
4.mycie... myjnie używają bardzo często bardzo agresywnej chemii... zbyt agresywnej... daje to pewność że auto szybko jest umyte ale w dłuższej perspektywie ma to negatywny wpływ na lakier, plastiki...
czym myjnie myją w zimie i nie tylko zimie felgi? kwasem na bazie kwasku cytrynowego... daje szybki super efekt ale kwas to kwas... jeżeli by jeszcze był uczciwie i długo spłukany to oki... ale która myjnia leje 10 minut wodę na 1 felgę?
5.woskowanie i auto jak nowe... bzdura
woskowanie auta nie oczyszczonego dogłębnie to jak balsamowanie skóry po całym dniu pracy...
żeby wosk się lakieru trzymał to
a) trzeba dobrze oczyścić lakier. (mycie, glinkowanie)
B) położyć ręcznie tylko dobry markowy wosk
6.zapomnieć o myjniach automatycznych...

jeżeli onie nie rysują lakieru to stańcie w takiej myjni w krótkich spodenkach i koszulce i włączcie mycie :-)

co daje autodetailing?
pewność że odpowiednio traktowane nawet po przejechaniu miliona km zawsze może się świecić jak nówka
łatwiej takie auto odsprzedać

#6 ~renowacja lakieru~

~renowacja lakieru~
  • Goście

Napisano 22 maj 2011 - 13:42

musialem sobie zrobic autko. zregenerowac lakier, mialem zawiezc kienta do slubu , a lakier w moim aucie juz raczej kiepsko wygladal. poprzegladalem troche ofert i podzwoniem po gostkach "dorabiających" najpierw podjechal do mnie jakis "miszczu" zujacy gume , ktory nie zechcial nawet sciszyc swojej muzy umca umca w padlinie pietnastoletniej. nie ,zebym mial cos do takiej muzy albo padlin, :-) ale oczekuje troche szacunku jako klient.

wiec dalem sobie spokoj. znalazlem firme z adresem. www.baccara-garage.pl , zrobili mi regeneracje lakieru i troche z detailingu. mówie Wam... rewelacja. to az nieprawdopodobne. moje auto z żółtawego znowu stało sie białe. polecam szczerze i odpowiedzialnie.

#7 ~bułek~

~bułek~
  • Goście

Napisano 05 czerwiec 2011 - 11:39

musze sie zgodzic, robilem auto u nich, musialem je sprzedac , to co zobaczylem to rzecz nieprawdopodobna, auta juz nie mam, poszlo prawie od reki.

#8 ~unam ptedevi~

~unam ptedevi~
  • Goście

Napisano 13 czerwiec 2011 - 07:22

robilem tam auto. potwierdzam ze znaja sie na robocie. to nie jakas chora myjnia :-) pzdr

#9 ~police~

~police~
  • Goście

Napisano 14 lipiec 2011 - 09:12

pojawił się artykuł o autodetailingu w Koszalinie http://www.mmkoszali...nie-388753.html

#10 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 17 wrzesień 2011 - 16:40

teraz zajmuja sie także polerowanie lamp samochodowych , i specjalnym czyszczeniem skórzanych tapicerek samochodowych..

#11 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 03 grudzień 2011 - 14:20

robiłem u nich tapicerkę. pranie , czyszczenie, full serwis. polecam.

#12 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 11 grudzień 2011 - 09:39

po nowym roku maja sie podobno przeniesc . chyba sie rozwijaja :-) czego zycze kazdemu przedsiebiorcy w Koszalinie.

#13 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 22 grudzień 2011 - 14:51

ech :-) no musze przyznac ze bylem sceptykiem ale to co ten gosc robi z lakierem to poprostu przechodzi pojęcie i wyobrażenie . rewelacja . i szacunek za umiejętnosci.

#14 ~rafi~

~rafi~
  • Goście

Napisano 22 grudzień 2011 - 20:42

szkoda tyle że każe sobie tak słono płacić :-)

#15 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 23 grudzień 2011 - 21:00

heh, zajedz do Słupska. za auto klasy sredniej krzykna ci 1200 zł. to detailing a nie myjnia. wszystko recznie, wszystko samemu. zadnych parowych mopów ekologiczno-superekstraczystych . to kosztuje. to bedzie kosztowac. zdajesz sobie sprawe ze na dobre zrobienie auta w 2 dni potrzebne jest np samych specjalistycznych pędzelków ok 20 , po 4,5 zeta kazdy :-) poczytaj w necie. zwłaszcza oferty firm zaopatrujacych branze autodetailingu. ja zanim skorzystalem , przeczytalem sporo. zeby nie dac sie wydymac. ale efekt koncowy jest wart kazdego zeta :-))))) człowiek czeka na efekt typu " umyte auto i sie blyszczy" a to jest k..a odjazd . moja bawara odzyskala blask którego nie widzialem od baardzo dawna. a narzekajacym polecam wiadro i mydło.

#16 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 31 grudzień 2011 - 12:00

właśnie znalazłem ich profil na fejsie link

#17 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 09:53

zmienili siedzibe. przeniesli sie do wiekszego i lepszego miejsca. przyznaje ze robi wrazenie. wczesniej miałem troche obawy ze względu na bezpieczenstwo mojego auta ale widziałem tam teraz monitoring, firme ochroniarska wiec obawy minęły. robia mi własnie czyszczenie silnika , napisze wam o swoich wrazeniach. ale mysle ze baccara garage mnie nie zawiedzie.

#18 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 13 styczeń 2012 - 11:39

twoje auto tez bedzie tak wyglądac po wizycie na Różanej 16
https://www.facebook.../BaccaraAutoSPA

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#19 ~Piotr~

~Piotr~
  • Goście

Napisano 14 styczeń 2012 - 14:53

Wyświetl postUżytkownik rafi dnia 22 grudzień 2011 - 20:42 napisał

szkoda tyle że każe sobie tak słono płacić :-)
chyba nie znasz stawek w tej branzy i kosztów preparatow
tak, dla terapii szokowej
http://www.sklep.car...ale---wosk.html

#20 ~Schizofrenik~

~Schizofrenik~
  • Goście

Napisano 01 luty 2012 - 14:28

Koleś jesteś niesamowity!!!? Full Szacun z mojej strony masz.
Jesteś dla mnie "miszczem" reklamy. Sam piszesz i sam sobie odpowiadasz.
Normalny człowiek by przeprowadził reklamę na forum gk24 w jakiś bardziej dyskretny sposob, ale Ty jedziesz po całości.
Mam nadzieję, że to jeszcze nie koniec Twoje kampanii reklamowej,

Pozwoliłem wybrać sobie kilka rodzynków:
- "to az nieprawdopodobne. moje auto z żółtawego znowu stało sie białe"
- "po nowym roku maja sie podobno przeniesc . chyba sie rozwijaja :-) czego zycze kazdemu przedsiebiorcy w Koszalinie"
- "to bedzie kosztowac. zdajesz sobie sprawe ze na dobre zrobienie auta w 2 dni potrzebne jest np samych specjalistycznych pędzelków ok 20 , po 4,5 zeta kazdy :-) poczytaj w necie"
- "człowiek czeka na efekt typu " umyte auto i sie blyszczy" a to jest k..a odjazd"
- "zmienili siedzibe. przeniesli sie do wiekszego i lepszego miejsca. przyznaje ze robi wrazenie. wczesniej miałem troche obawy ze względu na bezpieczenstwo mojego auta ale widziałem tam teraz monitoring, firme ochroniarska wiec obawy minęły. robia mi własnie czyszczenie silnika , napisze wam o swoich wrazeniach. ale mysle ze baccara garage mnie nie zawiedzie"
- "bez ściemy?? hahahaha!
a niby poco ściemniać?
oddałem niedawno swój pawie nowy z salonu pojazd (2 tygodnie ma) w ręcę Koszalińskiego detailera i szczena mi opadła.
Po pierwsze nie wiedziałem że polerowanie to także filozofia. Do tej pory wydawało mi się że trwa to 2 do 3 godzinki i lakier nówka. Okazuje się że profi polerka to nawet 3 dni!!!!
Moja skodzianka co prawda nie była polerowana tylko zabezpieczana przed solą (bo może jednak zima przyjdzie) ale tego co się dowiedziałem o dbaniu o auto to mimo iż z motoryzacji żyję długo nie zapomnę.
Okazuje się że świat idzie szybciej do przodu niż myślałem hihihi"

REWELACJA!!

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych