Skocz do zawartości

• (13 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

BTK - kiedy tv cyfrowa i szybszy internet ?

Użytkownik nie jest zalogowany   Szczepan Jonko 

• Swojak
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy zarejestrowani
  • Postów 2200
  • Rejestracja 05-kwiecień 09

Napisano 29 maj 2010 - 16:30 #41

Już zaszkodziło!
Nie jestem pewien ( bo czego można być? ) ale podejrzewam, że troszkę go boli oglądanie sesji z krzesełka zamiast fotelika. :D
Dla takich jak on to porażka albo co najmniej niepowodzenie.
Ja na swojej pozycji mogę tylko zyskać a ile on może stracić?
Od 20 lat zawsze drugi - smutne.
Teraz jeden z wielu i niech tak zostanie.
Wył?
Po wyborach to dopiero się "rozszczekam"! :D
"Trzeba płynąć pod prąd, z prądem płyną tylko śmieci."
Z.Herbert
0

~Dr. nauk med. Ignacy Błasz~

• Grupa Goście

Napisano 29 maj 2010 - 19:06 #42

ak bardzo zatraciłes sie w swojej nienawiści, że zapominasz co pisałes poprzednio, do czego i jakimi słowami sie już odnosiłeś.
Masz poniekąd do tego prawo bo wpisów tworzysz wiele, często sam sobie odpowiadasz tworząc widmo, iluzję rozmowy publicznej lecz przecież wiemy, ze prowadzisz ją zazwyczaj sam ze sobą tworząc rożne loga i wirtualnych rozmówców.
Zapraszam do mnie tj. do Poradni Zdrowia Psychicznego w najbliższy poniedziałek tj. 31.05.2010 o godz. 11.35 w Koszalińskiej Poliklinice celem konsultacji.
Dr. nauk med. Ignacy Błaszczak
0

~Dr. nauk med. Ignacy Błasz~

• Grupa Goście

Napisano 29 maj 2010 - 19:07 #43

Tak bardzo zatraciłeś sie w swojej nienawiści, że zapominasz co pisałes poprzednio, do czego i jakimi słowami sie już odnosiłeś.
Masz poniekąd do tego prawo bo wpisów tworzysz wiele, często sam sobie odpowiadasz tworząc widmo, iluzję rozmowy publicznej lecz przecież wiemy, ze prowadzisz ją zazwyczaj sam ze sobą tworząc rożne loga i wirtualnych rozmówców.
Zapraszam do mnie tj. do Poradni Zdrowia Psychicznego w najbliższy poniedziałek tj. 31.05.2010 o godz. 11.35 w Koszalińskiej Poliklinice celem konsultacji.
0

~~zbyszek~~

• Grupa Goście

Napisano 29 maj 2010 - 20:53 #44

Wyświetl postUżytkownik Stasiek dnia 29.05.2010, 12:48:59 napisał

Czy do ogladania 3D trzeba mieć specjalny telewizor? Jak oglądałeś finał to powiedz czy warto inwestować czy to na razie ściema ogladałem Avatara i było bomba. PZW

tak, potrzebny jest telewizor 3d, ja takiego nie mam i nie pisałem ze oglądałem finał LM w 3d ale jako uzytkownik n-ki widze że ostro testują 3d, obecnie na kanale 156 puszczają niektóre mecze french open w 3d a nasza kablówka... pal w analogu z drogim i wolnym internetem :D
0

• Swojak
  • PipPipPipPip
  • Postów 2200

Napisano 30 maj 2010 - 01:22 #45

Wyświetl postUżytkownik Dr. nauk med. Ignacy Błasz dnia 29.05.2010, 20:07:27 napisał

Tak bardzo zatraciłeś sie w swojej nienawiści, że zapominasz co pisałes poprzednio, do czego i jakimi słowami sie już odnosiłeś.

Jakich tam nauk i jaki tam doktor?
Na wszystko trzeba sobie zasłużyć.
Póki co to lekarza jak będzie potrzeba wybieram sobie sam - żaden Ignac mi nie potrzebny.
Z.Herbert
0

~daariuszek78~

• Grupa Goście

Napisano 31 maj 2010 - 15:34 #46

A ta cyfrówka to w jakim standardzie bedzie nadawac DVB-T czt DVB-C wie ktos?
0

~~gosc~~

• Grupa Goście

Napisano 31 maj 2010 - 16:21 #47

Wyświetl postUżytkownik daariuszek78 dnia 31.05.2010, 15:34:48 napisał

A ta cyfrówka to w jakim standardzie bedzie nadawac DVB-T czt DVB-C wie ktos?

A wiesz co oznaczają te symbole, czy tylko tak sobie piszesz?
0

~daariuszek78~

• Grupa Goście

Napisano 31 maj 2010 - 17:24 #48

Wyświetl postUżytkownik ~gosc~ dnia 31.05.2010, 16:21:14 napisał

A wiesz co oznaczają te symbole, czy tylko tak sobie piszesz?

no chyba logiczne ze wiem co oznaczaja bo jak bym nie wiedzial to bym ich nie napisał
0

~TV maniak~

• Grupa Goście

Napisano 31 maj 2010 - 20:54 #49

Kupiłem TV led i lipa na kablowce , lepiej stara plazma chodziła.
czy ktoś ma jakieś podobne doświadczenia ?
0

~~gosc~~

• Grupa Goście

Napisano 31 maj 2010 - 21:18 #50

Wyświetl postUżytkownik daariuszek78 dnia 31.05.2010, 17:24:35 napisał

no chyba logiczne ze wiem co oznaczaja bo jak bym nie wiedzial to bym ich nie napisał

Chyba jednak nie wiesz, dla przypomnienia wyjaśniam:
DVB-C - (ang. Digital Video Broadcasting - Cable) - jest standardem cyfrowej telewizji DVB kablowej
DVB-T (ang. Digital Video Broadcasting – Terrestrial) – standard telewizji cyfrowej DVB nadawanej naziemnie
Jak widać z powyższego kablówki nadają w standardzie DVB-C. Mam TV wyposażony w tuner DVB-C i widzę, że kablówka zaczęła już emisję programów. Biorą sygnał z Koszalina więc programy są takie jak w TKK. Można sobie poczytać na stronie tkk.net.pl
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 31 maj 2010 - 21:22 #51

Wyświetl postUżytkownik ~gosc~ dnia 31.05.2010, 21:18:22 napisał

DVB-C - (ang. Digital Video Broadcasting - Cable) - jest standardem cyfrowej telewizji DVB kablowej
DVB-T (ang. Digital Video Broadcasting – Terrestrial) – standard telewizji cyfrowej DVB nadawanej naziemnie
Jak widać z powyższego kablówki nadają w standardzie DVB-C. Mam TV wyposażony w tuner DVB-C i widzę, że kablówka zaczęła już emisję programów. Biorą sygnał z Koszalina więc programy są takie jak w TKK. Można sobie poczytać na stronie tkk.net.pl

I co te twoje wyjasnienie mialo na celu? Chciales ze mnie glupka zrobic? Jak ja takie rzeczy wiedzialem to ty u babci w nogach spales.
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 31 maj 2010 - 21:27 #52

A ty w postaci plemnika z jajka na jajko skakałeś :lol:
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 31 maj 2010 - 21:31 #53

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 31.05.2010, 21:27:32 napisał

A ty w postaci plemnika z jajka na jajko skakałeś :lol:

A ty te jajka zjadles :D
0

• Swojak
  • PipPipPipPip
  • Postów 2200

Napisano 31 maj 2010 - 22:50 #54

Wyświetl postUżytkownik ~gosc~ dnia 31.05.2010, 22:18:22 napisał

A może napiszesz czy to MPEG-2 czy MPEG-4? A może jeszcze jakieś literki po tym MPEG?
Jakie to ma znaczenie - pewnie żadne ale tych co mają MPEG-4 jest z 10%.
A dlaczego sygnał z Koszalina? Co zaważyło na takim rozwiązaniu? Może rachunek ekonomiczny? A może brak kadr?
Dla chętnych nowoczesnych i PRZYSZŁOŚCIOWYCH rozwiązań polecam tą firmę i jej rozwiązania: http://www.vector.com.pl
Poziom światowy i fachowcy z najwyższej półki.
Własna cyfrowa stacja czołowa i własna infrastruktura sieci.
Po co sygnał z zewnątrz?
Chętnie poznał bym ocenę tych dwóch rozwiązań zarówno pod względem technicznym jak i cenowym.

Użytkownik Szczepan Jonko edytował ten post 01 czerwiec 2010 - 00:17

Z.Herbert
0

~a~

• Grupa Goście

Napisano 01 czerwiec 2010 - 08:51 #55

Wyświetl postUżytkownik Szczepan Jonko dnia 31.05.2010, 22:50:22 napisał

A może napiszesz czy to MPEG-2 czy MPEG-4? A może jeszcze jakieś literki po tym MPEG?
Jakie to ma znaczenie - pewnie żadne ale tych co mają MPEG-4 jest z 10%.
A dlaczego sygnał z Koszalina? Co zaważyło na takim rozwiązaniu? Może rachunek ekonomiczny? A może brak kadr?
Dla chętnych nowoczesnych i PRZYSZŁOŚCIOWYCH rozwiązań polecam tą firmę i jej rozwiązania: http://www.vector.com.pl
Poziom światowy i fachowcy z najwyższej półki.
Własna cyfrowa stacja czołowa i własna infrastruktura sieci.
Po co sygnał z zewnątrz?
Chętnie poznał bym ocenę tych dwóch rozwiązań zarówno pod względem technicznym jak i cenowym.

Prawdziwa telewizja jest w N lub Cyfrze+ a prawdziwy internet to Netia 20Mbit/s za 69 zł a telewizja w C+ za 42 zł 53 kanały. Pieniądze te same co w BTK prawie a internet nieporównywalnie szybszy i oferta programowa też.
0

~zoha~

• Grupa Goście

Napisano 01 czerwiec 2010 - 12:29 #56

Wyświetl postUżytkownik a dnia 1.06.2010, 08:51:11 napisał

Prawdziwa telewizja jest w N lub Cyfrze+ a prawdziwy internet to Netia 20Mbit/s za 69 zł a telewizja w C+ za 42 zł 53 kanały. Pieniądze te same co w BTK prawie a internet nieporównywalnie szybszy i oferta programowa też.

pełna zgoda, tylko ze BTK "zeruje" na tym, ze na blokach nie wolno instalowac talerzy a nie kazdy tez ma dostep do linii tel. umozliwiającej megaszybki net z netii... i dlatego oferują nam 'technologiczny XIX wiek' ...........
0

~~zbyszek~~

• Grupa Goście

Napisano 01 czerwiec 2010 - 17:59 #57

Wyświetl postUżytkownik TV maniak dnia 31.05.2010, 20:54:12 napisał

Kupiłem TV led i lipa na kablowce , lepiej stara plazma chodziła.
czy ktoś ma jakieś podobne doświadczenia ?

do kablówki BTK to tylko kineskopowiec, jeszcze względnie niewielka (np 37'') plazma hd ready, cała reszta, szczególnie lcd fullhd to syf-mydełko totalne, cos takiego jak 3-4 kopia kasety VHS z lat 80-tych ................
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 01 czerwiec 2010 - 19:22 #58

Wyświetl postUżytkownik zoha dnia 1.06.2010, 12:29:25 napisał

pełna zgoda, tylko ze BTK "zeruje" na tym, ze na blokach nie wolno instalowac talerzy a nie kazdy tez ma dostep do linii tel. umozliwiającej megaszybki net z netii... i dlatego oferują nam 'technologiczny XIX wiek' ...........

Skoro nie można to ciekawe czemu na Moniuszki na każdym bloku są 2-3 anteny?
I do neta z Netii wystarczy telefon w TP a nawet podobno nie musisz mieć telefonu a 20 Mbit/s jest dostępne w całym mieście. Nie jest gwarantowane 20 ale nawet jak 15 będzie to i tak się opłaca. ;)
0

~~anty~~

• Grupa Goście

Napisano 02 czerwiec 2010 - 06:23 #59

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 1.06.2010, 19:22:25 napisał

Skoro nie można to ciekawe czemu na Moniuszki na każdym bloku są 2-3 anteny?
I do neta z Netii wystarczy telefon w TP a nawet podobno nie musisz mieć telefonu a 20 Mbit/s jest dostępne w całym mieście. Nie jest gwarantowane 20 ale nawet jak 15 będzie to i tak się opłaca. ;)

W zasadzie społdzielnia nie ma prawa odmówić monażu anteny sateltarnej chyba że jest to prawo ustanowione przez nierobów ze spółdzielni,po to by nie stracić abonentów marnej,kiepskiej i drogiej kablówki.Można się powołać na coś takiego:
RKT-61-04/05/MK
Decyzja nr RKT-23/2005

I. Stosownie do art. 28 ust. 6 ustawy z dnia 15 grudnia 2000 r. o ochronie konkurencji i
konsumentów (tekst jedn. Dz.U. z 2003r. Nr 86, poz. 804 i Nr 170, poz. 1652, oraz z 2004r. Nr 93,
poz. 891 i Nr 96, poz. 959) i § 6 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 lutego 2002 r. w
sprawie określenia właściwości miejscowej i rzeczowej delegatur Urzędu Ochrony Konkurencji i
Konsumentów (Dz. U. Nr 18, poz. 172 z późn. zm.), po przeprowadzeniu postępowania w sprawie
praktyk naruszających zbiorowe interesy konsumentów, wszczętego z urzędu przeciwko Gminie
Katowice, Urząd Miasta, ul. Młyńska 4, 40-098 Katowice,
- działając w imieniu Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów:
na podstawie art. 23c ust. 1 w/w ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów, uznaje się za
praktykę naruszającą zbiorowe interesy konsumentów, działania Gminy Katowice polegające na nie
udzielaniu lokatorom mieszkaniowych zasobów komunalnych tej Gminy, po przeprowadzeniu przez
Gminę remontów elewacji, pokryć dachowych i kominów zasobów mieszkaniowych do niej
należących, zgody na powtórny montaż indywidualnych anten telewizyjnych, co stanowi naruszenie
przez Gminę Katowice art. 684 kodeksu cywilnego i jest działaniem bezprawnym polegającym na
naruszeniu art. 23a ust. 1 w/w ustawy, i nakazuje się zaniechania jej stosowania.

II. Stosownie do art. 28 ust. 6 ustawy z dnia 15 grudnia 2000 r. o ochronie konkurencji i
konsumentów (tekst jedn. Dz.U. z 2003r. Nr 86, poz. 804 i Nr 170, poz. 1652, oraz z 2004r. Nr 93,
poz. 891 i Nr 96, poz. 959) i § 6 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 lutego 2002 r. w
sprawie określenia właściwości miejscowej i rzeczowej delegatur Urzędu Ochrony Konkurencji i
Konsumentów (Dz. U. Nr 18, poz. 172 z późn.zm.), po przeprowadzeniu postępowania w sprawie
praktyk naruszających zbiorowe interesy konsumentów, wszczętego z urzędu przeciwko Gminie
Katowice, Urząd Miasta, ul. Młyńska 4, 40-098 Katowice,
-działając w imieniu Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów:
na podstawie art. 23c ust. 2 w/w ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów, określa się Gminie
Katowice, środki usunięcia trwających skutków naruszenia zbiorowych interesów konsumentów w
celu wykonania nakazu określonego w pkt I sentencji niniejszej decyzji, poprzez:
a) zobowiązanie Gminy Katowice do doręczenia mieszkańcom zasobów mieszkaniowych tej Gminy,
w których dokonano od 01.01.2003r. remontów elewacji, pokryć dachowych i kominów, w terminie
miesiąca od dnia uprawomocnienia się niniejszej decyzji, pisemnego oświadczenia następującej
treści:
„Prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów w decyzji nr RKT-23/2005 z dnia
21.04.2005r. uznał za praktykę naruszającą zbiorowe interesy konsumentów działania Gminy
Katowice polegające na nie udzielaniu lokatorom mieszkaniowych zasobów komunalnych tej Gminy,
po przeprowadzeniu przez Gminę remontów elewacji, pokryć dachowych i kominów zasobów
mieszkaniowych do niej należących, zgody na powtórny montaż indywidualnych anten telewizyjnych,
za naruszające art. 684 kodeksu cywilnego i działanie bezprawne polegające na naruszeniu art. 23a
ust. 1 ustawy z dnia 15 grudnia 2000 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (tekst jedn. Dz.U. z
2003r. Nr 86, poz. 804 i Nr 170, poz. 1652, oraz z 2004r. Nr 93, poz. 891 i Nr 96, poz. 959) i nakazał
zaniechania jej stosowania.
1Wobec powyższego Gmina Katowice oświadcza, iż osoby zainteresowane powtórnym montażem
indywidualnych anten telewizyjnych, mogą składać stosowne wnioski w tej sprawie do odpowiednich
organów tej Gminy”.
B) zobowiązanie Gminy Katowice do trzykrotnego opublikowania w ciągu miesiąca od dnia
uprawomocnienia się niniejszej decyzji oświadczenia, o wielkości nie mniejszej niż 10 cm x 10 cm,
zamieszczonego w wydaniach piątkowych „Dziennika Zachodniego”, na stronach dotyczących
informacji regionalnych, zawierającego następującą treść:
„Prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów w decyzji nr RKT-23/2005 z dnia
21.04.2005r. uznał za praktykę naruszającą zbiorowe interesy konsumentów działania Gminy
Katowice polegające na nie udzielaniu lokatorom mieszkaniowych zasobów komunalnych tej Gminy,
po przeprowadzeniu przez Gminę remontów elewacji, pokryć dachowych i kominów zasobów
mieszkaniowych do niej należących, zgody na powtórny montaż indywidualnych anten telewizyjnych,
za naruszające art. 684 kodeksu cywilnego i działanie bezprawne polegające na naruszeniu art. 23a
ust. 1 ustawy z dnia 15 grudnia 2000 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (tekst jedn. Dz.U. z
2003r. Nr 86, poz. 804 i Nr 170, poz. 1652, oraz z 2004r. Nr 93, poz. 891 i Nr 96, poz. 959) i nakazał
zaniechania jej stosowania”.

Parę takich spraw i po kablówce i pseudospecjalistach....i po prezesiku!
0

~~lucyna~~

• Grupa Goście

Napisano 02 czerwiec 2010 - 07:39 #60

Wyświetl postUżytkownik Szczepan Jonko dnia 29.05.2010, 16:30:15 napisał

Już zaszkodziło!
Nie jestem pewien ( bo czego można być? ) ale podejrzewam, że troszkę go boli oglądanie sesji z krzesełka zamiast fotelika. :D
Dla takich jak on to porażka albo co najmniej niepowodzenie.
Ja na swojej pozycji mogę tylko zyskać a ile on może stracić?
Od 20 lat zawsze drugi - smutne.
Teraz jeden z wielu i niech tak zostanie.
Wył?
Po wyborach to dopiero się "rozszczekam"! :D

Kiedyś byłeś blisko związany z BSM, a dzisiaj ją opluwasz? Atakowanie BTK powstałej z inicjatywy pana Prezesa na nic Tobie się zda.
0

• (13 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »