Dramat na przejeździe koło Białego Boru. Pod kołami pociągu ginie nastolatka :: zobacz komentowany artykuł
Napisano 29 lipiec 2010 - 20:33 #2
Napisano 29 lipiec 2010 - 20:47 #5
link załączam:
http://www.gp24.pl/a...MORZE/146189043
Napisano 29 lipiec 2010 - 21:00 #7
Użytkownik pussy dnia 29 lipiec 2010 - 20:44 napisał
Wyobraź sobie, że zawodowo zajmuję się m.in. korektą, ale w branży, w której stawki są minimum pięciokrotnie wyższe niż wierszówki w GK, a za tekst najeżony takimi babolami autor ma automatycznie obniżaną stawkę, także pewnie już wiesz, co myślę o Twojej propozycji.
Użytkownik jj dnia 29 lipiec 2010 - 20:35 napisał
Wiesz, jeśli to był przejazd bliżej Białego Boru, a dziewczyny jechały od strony drogi krajowej, to niestety mogły się zagapić. W tym miejscu droga biegnie równolegle do nasypu, po czym skręca pod kątem prostym wprost na przejazd.
Napisano 29 lipiec 2010 - 21:20 #9
Użytkownik Killer dnia 29 lipiec 2010 - 20:33 napisał
A ty myslisz ze w pierdzielonych faktach tvn albo wydarzeniach polsat w tv podkladaja zawsze obraz z miejsca zdarzenia, ktorego dotyczy prezentowany material?
Ja pier..le ale ludzie macie problemy
Napisano 29 lipiec 2010 - 21:35 #10
Wyobraź sobie, że zawodowo zajmuję się m.in. korektą, ale w branży, w której stawki są minimum pięciokrotnie wyższe niż wierszówki w GK, a za tekst najeżony takimi babolami autor ma automatycznie obniżaną stawkę, także pewnie już wiesz, co myślę o Twojej propozycji.
A ja mam stawkę 10 razy wyższą, niż w Twojej branży;)))
Wielki słownik ortograficzny ? lista haseł
tak że (w taki sposób, że)
tak?że (również)
W Twoim sformułowaniu także - ani pisane łącznie, ani oddzielnie - nie pasuje. Powinno być co do zasady: ...więc pewnie już wiesz...
Napisano 29 lipiec 2010 - 22:51 #12
Napisano 29 lipiec 2010 - 23:30 #13
Napisano 30 lipiec 2010 - 00:26 #15
czy tak apropo przy tym wypadku naprawde był ten pan redaktor????
dziewczyny jechał z odwiedzin u siostry w trzmielewie porzegnały się i wsiadly w auto,jadąc od strony trzmielewa dały prowadzić właśnie tej najmłodszej i z tego co wiem zgineła pasażerka siędząca na tylnim siedzeniu tego auta(18lat)pociąg nie jechał ze szczecinka tylko z Białego Boru.prawdopodobnie mała wystraszyła sie i nienacisneła chamulca tylko gaz:(
Napisano 30 lipiec 2010 - 06:46 #16
Użytkownik pino dnia 30 lipiec 2010 - 00:26 napisał
czy tak apropo przy tym wypadku naprawde był ten pan redaktor????
dziewczyny jechał z odwiedzin u siostry w trzmielewie porzegnały się i wsiadly w auto,jadąc od strony trzmielewa dały prowadzić właśnie tej najmłodszej i z tego co wiem zgineła pasażerka siędząca na tylnim siedzeniu tego auta(18lat)pociąg nie jechał ze szczecinka tylko z Białego Boru.prawdopodobnie mała wystraszyła sie i nienacisneła chamulca tylko gaz:(
Napisano 30 lipiec 2010 - 07:40 #18
Dlaczego anonimowość na forach wywołuje u was taką agresję i niechęć do innych? Nie przelewajcie własnej żółci na strony gk24, nas naprawdę nie obchodzą wasze osobiste problemy w pracy czy w domu...odreagowujcie w inny sposób.
Mnie każda tragedia bardzo mocno dotyka. I kiedy chciałbym połączyć się w bólu z innymi i zwyczajnie podyskutować o temacie to widzę tylko "ooooo, panie redaktorze przecinka pan nie postawił!!!!1111 ale pan jest głupi!"...
Napisano 30 lipiec 2010 - 10:02 #19
A ja mam stawkę 10 razy wyższą, niż w Twojej branży;)))
Wielki słownik ortograficzny ? lista haseł
tak że (w taki sposób, że)
tak?że (również)
W Twoim sformułowaniu także - ani pisane łącznie, ani oddzielnie - nie pasuje. Powinno być co do zasady: ...więc pewnie już wiesz...
Wprawdzie bardziej chodziło mi o korektę merytoryczną niż językową, ale dziękuję za uwagę. Tak to jest, gdy się pisze w pośpiechu. Gwoli ścisłości, w Twojej wypowiedzi nie powinno być przecinka przed wyrazem "niż". Czasami nawet dziesięciokrotnie wyższa stawka nie pomaga ;-).
Również pozdrawiam
Killer
Napisano 30 lipiec 2010 - 10:33 #20
Wprawdzie bardziej chodziło mi o korektę merytoryczną niż językową, ale dziękuję za uwagę. Tak to jest, gdy się pisze w pośpiechu...
Litości!!! Od kiedy to prasa codzienna, na stronach bieżących wydarzeń sięga ambicji literackich?! Wystarczy, że notatka jest w zgodzie z gramatyką o ortografią 10-latki i zawiera rzetelną odpowiedź na "5w" /kto? co? gdzie? kiedy? po co?/... Reszta, to tylko literatura - ale tym się zajmują inne pisma, inni dziennikarze...
Więc przestańcie się czepiać ostro pracujących redaktorów.

Użytkownicy
Pomoc
Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź
Do góry
Raportuj
Odpowiedz