Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

fabryka okien PUF

517 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~maks~

~maks~
  • Goście

Napisano 01 październik 2009 - 13:59

Usunięte przez moderatora.

Użytkownik maryjan edytował ten post 12 październik 2009 - 08:55

#2 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 04 październik 2009 - 18:24

Gratuluję odwagi.

#3 ~wiem o ch chodzi~

~wiem o ch chodzi~
  • Goście

Napisano 06 październik 2009 - 11:19

wiem o co chodzi w tej fimie. nie pracuje tam ale wiem o co biega. mam dużo znajomych w pufie. Mózg mi staje jak mi mówią co się dzieje. ale nikt nie ma odwagi gęby otworzyć!!!

#4 Loos

Loos

Nowy

• Użytkownicy zarejestrowani
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 06 październik 2009 - 12:42

Szanowny Pracowniku Firmy PUF

Przykro mi że do "reklamy" naszej firmy używasz tego typu sposobów.
Moje biuro zawsze jest otwarte i dostępne dla każdego pracownika, więc jeśli wystarczy Ci odwagi do zwykłego spotkania zapraszam.
Na marginesie moje nazwisko pisze się przez dwa O i jedno S.

Jarosław Loos

#5 Loos

Loos

Nowy

• Pip
  • 2 postów

Napisano 06 październik 2009 - 12:46

Wielka szkoda że tylko mózg Panu staje.

Pozostaje mi tylko złożyć wyrazy współczucia. :lol:

Asystentka Prezesa firmy PUF :D

#6 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 06 październik 2009 - 21:04

pan LOS - prawie jak pan życia i śmierci :lol:
bez komentarza do tematu? A (anty)reklama, cóż, mamy wolność słowa :D

#7 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 07 październik 2009 - 11:35

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 6.10.2009, 22:04:35 napisał

pan LOS - prawie jak pan życia i śmierci :lol:
bez komentarza do tematu? A (anty)reklama, cóż, mamy wolność słowa :D
Szkoda,że nie jesteś na tyle odważny aby o swoich pretensjach poozmawiać z Prezesem w cztery oczy! Ale cóż wśród 200 pracowników ma prawo znaleść się jeden niezadowolony!

#8 ~Mentor~

~Mentor~
  • Goście

Napisano 07 październik 2009 - 13:49

Zgadzam się w 100% z tym człowiekiem który taki temat napisał. Owszem masz rację, pracuję już w PUF'ie dość długi czas i mogę potwierdzić, że ludzie pochodzący ze Słupska którzy są pod skrzydełkiem "Św. Mikołaja" czyt. Andrzej Przewodek mają większe zarobki i przywileje. Nic na to nie poradzę, ale Panie Loos'ie radziłbym docenić starych pracowników którzy naprawdę pracują tak samo a nawet lepiej niż nasi sąsiedzi z miasta zwanego Słupskiem. Do tego zabieranie premii. Czyżby znów Pan Panie Loosie miał zamiar kupić jakąś nową furę i konieczne jest kompletne ucinanie premii? Skąd Pan może wiedzieć jak pracuje poszczególny pracownik skoro w ogóle Pana nie ma na hali a to z Pańskiego polecenia ucięta została premia. Od tego są kierownicy bo oni najwięcej wiedzą o swoich pracownikach, tak czy siak dobrze na tym Pan nie wyjdzie.Pozdrawiam.

#9 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 07 październik 2009 - 13:54

Wyświetl postUżytkownik gość dnia 7.10.2009, 12:35:24 napisał

Szkoda,że nie jesteś na tyle odważny aby o swoich pretensjach poozmawiać z Prezesem w cztery oczy! Ale cóż wśród 200 pracowników ma prawo znaleść się jeden niezadowolony!

Szanowna koleżanko, bo zapewne jesteś kobietą, Ciebie taki problem zapewne nie dotyczy bo siedzisz w cieplutkim pomieszczonku a nie w kostnicy gdzie panuje temperatura z rana koło 5 stopni i masz zapewne lepsze zarobki, więc raczej nie powinnaś pchać się między wódkę a zakąske. Bez urazy.

#10 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 07 październik 2009 - 13:56

Wyświetl postUżytkownik Loos dnia 6.10.2009, 13:46:25 napisał

A czemuż asystentka pisze z konta Pana Loosa? :blink:

#11 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 07 październik 2009 - 14:01

Wyświetl postUżytkownik gość dnia 7.10.2009, 12:35:24 napisał

Pisze się znaleŹĆ. ;)

#12 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 07 październik 2009 - 20:44

Wyświetl postUżytkownik Loos dnia 6.10.2009, 13:46:25 napisał

asystentka zamiast gadać wzięłaby i postawiła co trzeba.

#13 ~loos~

~loos~
  • Goście

Napisano 07 październik 2009 - 20:44

ojej jaka utarczka słowna . czyżby Pan próbował udowodnić, że jest Pan lepszy niż w rzeczywistości jest??

#14 ~nieznajomy~

~nieznajomy~
  • Goście

Napisano 07 październik 2009 - 21:57

mam propozycje zmienić mechanika bo przecież za pomocą suwmiarki i kleju maszyny się nie naprawi a tak właśnie pan mechanik pracuje
czy mu ciężko użyć głowy i narzędzi
taki pan mechanik na pewno nie bierze małych pieniędzy i jeszcze podwyżkę dostał

przypatrzmy się obsadzie jaka jest w "Puf"
ludzie ze Słupska:
dyrektor, mechanik, majtrowie
a gdzie ktoś z Koszlina - odpowiedź jest prosta na produkcji

#15 ~Mentor~

~Mentor~
  • Goście

Napisano 08 październik 2009 - 08:17

Mechanik, ach ten mechanik... Szkoda, że odkąd przybył pan "Św. Mikołaj" wraz z "Benkiem" zaczeli grzebać w maszynach. Kiedyś chodziło wszystko elegancko, a teraz wszystko się pieprzy, ze tak brzydko odpowiem. Na naprawę maszyn trzeba czekać tygodniami bo przecież mechanik nie ma czasu bo są ważniejsze rzeczy albo po prostu nie wie. Ja stawiam raczej na tą 2 opcję. A co do głównych narzędzi pracy to zgadzam się... ten klej i suwmiarka... no czasami jest kątownik...bo więcej narzędzi nasz SUPEREXTRA mechanik nie ma :D

#16 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 10 październik 2009 - 11:04

Informuję, że do tej pory nie mam pieniędzy na swoim koncie. Wypłata powinna być do 10go. Dziś jest sobota i banki nie pracują, nie mam co na chleb położyć. Radzę przeczytać kodeks pracy. Jeżeli się powtórzy taka sytuacja jeszcze raz wiadomo co z tym można zrobić.

#17 fajniejest

fajniejest

Nowy

• Pip
  • 2 postów

Napisano 10 październik 2009 - 14:17

Drogi Mentorku,skąd przypuszczenie że jestem ze Słupska?Wracając do ekipy ze Słupska to dzięki nim zobaczyliście jakie buble produkujecie,dlatego że oni pierwsi zaczęli patrzeć Wam na ręce.Prawda jest taka,że po za donoszeniem jeden na drugiego nie zrobicie nic pożytecznego,nie potraficie nawet pomyśleć jak ułatwić sobie pracę,a wystarczy tylko chcieć.gdyby choć raz,któryś z Was fachowców zaliczył tygodniówkę za granicą kraju może zmienilibyście zdanie i czegoś Was by to nauczyło,choć wątpię gdyż potraficie tylko skomleć.Zacznijcie myśleć i patrzeć na to co robicie,a nie machać rękami z twierdzeniem,że ktoś pojedzie i poprawi.W przeciwnym razie nie tylko cała załoga straci premię,ale będziecie jezdzić naprawiać swoje buble na własny koszt,gdyż żadna firma nie wytrzyma tępa takich wyjazdów.Wracając do wykwalifikowanych ludzi z branży-nie chcą pracować w PUFie,dlatego że sami się o to staracie opowiadając ciekawe historyjki z życia firmy wśród swoich znajomych.Ja np nie zabieram pracy na grunt prywatny,ale nie mogę tego zabronić Wam,mamy w końcu wolność słowa.Na tym zakończę dyskusję na ten temat gdyż nie warto tracić czasu na konwersację z ludzmi,którzy wytykają innych a nie widzą siebie i tego co robią.Pozdrawiam P.S.fachowiec wykonuje wyrób z dokumentacją techniczną przed oczami,a nie zastanawia się czy na elemencie jest napisane 500 mm,czy 900 mm i czy A to A czy może np G

Użytkownik fajniejest edytował ten post 10 październik 2009 - 19:48

#18 ~nieznajoma~

~nieznajoma~
  • Goście

Napisano 12 październik 2009 - 07:37

Ludzie!! Opanujcie się. Śledzę to forum od jakiegoś tygodnia. Jestem w szoku co pracownicy robią w firmie PUF oprócz tego że obgadują się nawzajem za plecami i zazdroszczą jeden drugiemu. I to sami faceci. Szok. Nie zachowujcie się jak stare mochery. Trochę szacunku dla siebie i dla innych kolegów z pracy. Bo zapewne na codzień normalnie się kumplujecie i nikt nikomu nic w oczy nie powiedział. W nawiązaniu do brygadzistów konfidentów - Czy wy wiecie jaki zakres obowiązków ma brygadzista? Co należy do jego obowiązków? I ciekawe co wy byście robili na jego miejscu gdybyście widzieli że jest nieciekawie i że rzeczywiście są produkowane buble. Chyba że przyszłość firmy acie gdzieś. Ale to przecież TAM codziennie chodzicie i zarabiacie na chleb dla swoich dzieci. Na to żeby pójść sobie na dyskotekę z dziewczyną. żeby mieć za co postawić drinka. Dajcie obie spokój. Jak wam się w firmie nie podoba i jesteście ambitnymi ludźmi to co wy jeszcze tam robicie? Nie zmuszajcie się do pracy w Pufie.

#19 ~nieznajoma~

~nieznajoma~
  • Goście

Napisano 12 październik 2009 - 07:55

Dajcie sobie sokój z tym forum bo to niczego nie prowadzi. Nie wyciągajcie brudów o kierownikach i majstrach na zewnątrz firmy. Po co obcy poważni ludzie mają wiedzieć co dzieje się wewntrz firmy PUF. To nie działa na korzyść firmy. Spróbujcie jakoś te problemy rozwiązać między wami jako ludźmi którzy wprawiają w ruch maszynę produkcji a kierownikami i prezesem firmy, którzy to sterują ta maszyną. Pozdrawiam. Nie znam was nie znam ludzi którzy tam pracują, ale czytając to forum obcy ludzie mogą się tylko domyślać kim jesteście. Opanujcie się. Ludze! Pozdrawiam i życzę sukcesów.

#20 ~Mentor~

~Mentor~
  • Goście

Napisano 12 październik 2009 - 15:12

Droga Nieznajoma. Pisząc wprost.... Niech wszyscy będą jednakowo traktowani. O to tu tylko chodzi. Stety, ale poprzedni kierownik czyli Mr Honda, zarządzał idealnie, choć był jaki był ale nikt nie był lepszy nikt gorszy z pracowników. Pozdrawiam.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych