Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Najnowsze tematy

Wyświetl nową zawartość »

Gdzie jeść w Kołobrzegu


131 odpowiedzi w tym temacie

#21 ~Marcin~

~Marcin~
  • Goście

Napisano 24 sierpień 2010 - 09:55:53

Dlaczego mam wrażenie, że piszą tu głównie właściciele lokali w Kołobrzegu?

Większość wpisów albo wyłącznie zachwala jeden konkretny lokal, albo wiesza psy na jakichś lokalach, podajac dla kontrastu tylko jedno "najlepsze" miejsce.

Wygląda to jak jakaś nieczysta gra, ze stratą dla wszystkich - jedna negatywna opinia psuje 10 pozytywnych.
Zamiast zabiegać o Klienta dobrą jakością jedzenia, podkładacie sobie wzajemnie jakieś smrodliwe teksty.
Wstyd!

Porada dla czytających ten wątek - zwracajcie uwagę wyłącznie na te wpisy, które zachwalają więcej niż jedną jadłodajnię. Jest szansa, że jest to wówczas opinia prawdziwego klienta, a nie podszywający się pod klienta właściciel lokalu.

Pozdrawiam i życzę dobrego wypoczynku w Koobrzegu

Marcin W-wa

#22 ~jacko~

~jacko~
  • Goście

Napisano 12 październik 2010 - 07:03:01

Żeby się zatruć i pół urlopu spędzić na kibelku? To ja już wolę bar Syrena

Bywam często w Kołobrzegu i potwierdzam, że rybka najlepsza u Rewińskiego. Jadłem ją tam wiele razy i nigdy po niej nie siedziałem "na kibelku". Pozdrawiam

#23 ~mniam mniam~

~mniam mniam~
  • Goście

Napisano 12 październik 2010 - 07:50:46

Bywam często w Kołobrzegu i potwierdzam, że rybka najlepsza u Rewińskiego. Jadłem ją tam wiele razy i nigdy po niej nie siedziałem "na kibelku". Pozdrawiam



#24 ~kołobrzeżanin~

~kołobrzeżanin~
  • Goście

Napisano 09 listopad 2010 - 08:51:19

Polecam z czystym sumieniem Piranię I,koło kładki.Miejsce pięknie lawendowe,jedzenie pyszne,obsługa miła-w odróżnieniu od Piranii II na Rodziewiczówny.Tu obsługa ,,taśmowa,, i stan WC...

#25 yk2

yk2

    Nowy

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • Pip
  • 13 postów

Napisano 09 marzec 2011 - 20:14:11

Ja napiszę że co lokal to ceny pod zarobki niemieckie, a jedzenie bez rewelacji większych .
Jak którą dobrą knajpę się odwiedzi po jakimś czasie obniżają loty .

#26 vixi

vixi

    Znajomy

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPip
  • 32 postów

Napisano 10 marzec 2011 - 15:04:46

Moja rodzina często korzysta z kołobrzeskich barów i restauracji. Najszybciej i chyba najtaniej można zjeść w barze BarBados - dobre jedzenie, w dobrych cenach, przyjemny lokal. Jedyne co mnie tam drażni to moment gdy w barze przebywa żona właściciela wraz z rodziną ... nie potrafi się zachować i jest tam po prostu głośno - słychać tylko jej głośną rozmowę. Pozytywnie można też napisać o pizzerii Da Vinci - chociaż leniwi kucharze nie chcą już tam robić pizzy o dwóch smakach a i smak każdej pizzy jest jednakowy tym niemniej nie jest źle. Pizza w da Grasso jest już o niebo lepsza tylko obsługa lekko zamotana :)
Restauracje raptem znam 3 co się do czegokolwiek nadają. Pierwsza to Domek Kata, drogo ale smacznie i dużo, właściciel leniwy jak cholera bo menu ma stare jak świat i nic w nim nie zmienia a szkoda :(. Drugą restauracją są Winogrona - drogo i smacznie i karta dań ulega modyfikacjom co cieszy :) Co prawda właścicielka wymyśliła zestaw góralski zawierający zupę grochową ale cóż ... kto nic nie robi ten się nie myli tym niemniej spożywanie posiłków Pod Winogronami jest bardzo przyjemne. W centrum miasta jest też restauracja w hotelu New Skanpol. Przyjemne miejsce bo jedzenie dobre a i 50 % rabatu na lunch kusi - ważne byle przyjść do 16.00 :) Kucharze gotują dobrze, dania smaczne ale otoczenie lipa na całego... Bardziej się kojarzy ze stołówką niż z restauracją, zimne wnętrze bez kwiatów z nie wygodnymi krzesłami i za niskimi stolikami. Właścicielem jest chyba jakiś Duńczyk i jeśli chciał przenieść tutaj kawałek Danii to mu się udało :) Gorzej z restauracją bo przeważnie jest w niej pusto. Tym niemniej jeśli ktoś chce zjeść dobrze i tanio to polecam ten lokal.
Adabar omijam wielkim łukiem - obsługa z łapanki, jedzenie beznadziejne i zimne, czas obsługi 2..3 godziny zależy od ilości gości :) jeśli więcej niż 5 na sali - 3 godziny gwarantowane.

Smacznego :)

#27 yk2

yk2

    Nowy

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • Pip
  • 13 postów

Napisano 11 marzec 2011 - 16:52:10

Wszystkie pizzerie w kołobrzegu to jakaś totalna porażka .

#28 vixi

vixi

    Znajomy

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPip
  • 32 postów

Napisano 11 marzec 2011 - 20:14:17

Wszystkie pizzerie w kołobrzegu to jakaś totalna porażka .


W sumie nie jest jeszcze tak źle, to kwestia oczekiwań klientów a oczekiwania nie są wysokie więc i jakość niska. Nie wiem skąd u kołobrzeskich pizzer-manów przekonanie, że pizza musi zawierać milion różnych składników na maksa ponakładanych na cieście... Efekt jest taki, że pizza jest mokra i miękka a i często przez to niedopieczona. Oryginalne pizze nie zawierają tyle składników, ciasto jest przeważnie cienkie i kawałek pizzy daje się unieść nie gubiąc po drodze wszystkich składników. Poza tym pozostaje jeszcze kwestia użytych składników a z tym w lokalnych pizzeriach bywa różnie - wiadomo zysk przede wszystkim.

#29 yk2

yk2

    Nowy

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • Pip
  • 13 postów

Napisano 12 marzec 2011 - 13:42:16

Przecież w większości Kołobrzeskich pizzerii oszukują nawet na mące, nie wspominając o dodatkach jak salami,szynka,boczek i inne. Ilość składników zależy od twojego zamówienia, a nie od fantazji pizzer-mana.
Słowa oryginalna pizza zatraciły swoje znaczenie, zresztą w Polsce nie było nigdy prawdziwej pizzy, jedynie placki pizzo podobne

Szkoda że pizzerie zapominają o świeżych dodatkach ziół i prawdziwym sosie pomidorowym, a nie z kartonika .

Użytkownik yk2 edytował ten post 12 marzec 2011 - 13:42:43


#30 vixi

vixi

    Znajomy

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPip
  • 32 postów

Napisano 21 marzec 2011 - 10:00:28

W niedzielę "testowałem" Świat Lodów, lody smaczne, kawa bardzo dobra - nie ma wielu miejsc w Kołobrzegu gdzie robią dobrą kawę, ciasta w miarę ale bez rewelacji, desery lodowe w porównaniu do ilości składników strasznie drogie, organizacja sprzedaży ... cóż ... jeden wielki bałagan - wydzielenie stanowiska kasowego przy wejściu do lokalu a nie na jego środku zdecydowanie usprawniłoby pracę a tak tworzą się dwie kolejki, ludzie się przepychają, ogólne wrażenie totalnego bałaganu.

#31 ~zosia~

~zosia~
  • Goście

Napisano 21 marzec 2011 - 13:04:59

tylko nie w barze AKWARIUM koło mola ,drogo i do tego oszukuja na wadze wliczajac w cene wagi ryby tzw.dekoracje ,za 3 porcje zapłacilam 90 zl.W filecie bylo tyle osci ,że szkoda gadać ,naprawde nie polecam

zdradze wam pewną tajeminicę Akwarium koło mola i Pasja na dworcu pkp to lokale tego samego właściciela a co do filetów z ośćmi to zależy jaką rybę się jje - nie wiem skąd ten pogląd ze w filecie nie ma ości to ludzie bez pojęcia wymyślili.

#32 vixi

vixi

    Znajomy

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPip
  • 32 postów

Napisano 21 marzec 2011 - 19:17:04

.... a co do filetów z ośćmi to zależy jaką rybę się jje - nie wiem skąd ten pogląd ze w filecie nie ma ości to ludzie bez pojęcia wymyślili.


ano stąd http://pl.wikipedia.org/wiki/Filet i na przykład stąd http://barwysmaku.bl...owanie-ryb.html .
Generalnie - filet z ryby nie powinien zawierać ości i tyle.

#33 ~kaja~

~kaja~
  • Goście

Napisano 22 marzec 2011 - 06:29:17

a my zawsze jeśli chodzi o pizze chodzimy do Billi może nie ma nastroju, atmosfery i wystroju ,ale pizza wyśmienita...

#34 vixi

vixi

    Znajomy

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPip
  • 32 postów

Napisano 22 marzec 2011 - 10:52:43

a my zawsze jeśli chodzi o pizze chodzimy do Billi może nie ma nastroju, atmosfery i wystroju ,ale pizza wyśmienita...


a jeśli chodzi o dawną Billę to muszę potwierdzić, że mają bardzo smaczne kebapy co prawda ponoć jeszcze lepsze są naprzeciwko "Green" ale nie jadłem więc się nie wypowiem.

#35 ~kuba~

~kuba~
  • Goście

Napisano 11 kwiecień 2011 - 16:34:23

Piszę z kibelka, to po wizycie w restauracji ALE RYBA w Kołobrzegu - za Dorsza 50% mięsa i 50% oleju z frytkami 35zł - to raczej ALE KICHA - omijajcie z daleka. Co prawda to prawda - miejsca gdzie wszystkie stoliki są wolne mówią o jakości jedzenia, na tym wózku z mrożonymi rybami daleko nie zajadą - odradzam!

#36 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 12 kwiecień 2011 - 17:39:02

Najlepsze żarcie było w BARCE!!!!!!!!!!!! Szkoda wielka, że jej nie ma!
Co niedzielę jeździłem z rodziną 50 km na obiad właśnie do BARKI.



#37 ~poznaniak~

~poznaniak~
  • Goście

Napisano 12 kwiecień 2011 - 18:11:02

najlepsze zarcie to w domu a w kolbrzegu pizza mokra i oblesna,ryba stara i oleju tyle,ze zygac sie chce,frytki to jakies wogole nieporozumienie,jedyne dobra zarcie znalazlem kolo centru niestety nie pamietam nazwy knajpy ale obiad nawet ok.

#38 ~ola~

~ola~
  • Goście

Napisano 12 kwiecień 2011 - 21:32:13

wolę jednak bille,na przeciwko green nawet nie ma gdzie przycupnąc
i czasem jakieś oprychy tam sterczą. nie zachęca.

#39 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 13 kwiecień 2011 - 20:40:03

Najlepsze żarcie było w BARCE!!!!!!!!!!!! Szkoda wielka, że jej nie ma!
Co niedzielę jeździłem z rodziną 50 km na obiad właśnie do BARKI.

:) B) :D :rolleyes:

#40 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 15 kwiecień 2011 - 20:06:28

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:



Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych