Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

51 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~POLE POSITION NA ŚWIATŁACH~

~POLE POSITION NA ŚWIATŁACH~
  • Goście

Napisano 21 sierpień 2009 - 19:07

ZDAŁEM ZA PIERWSZYM BO MARNIE Z KASA BYLO, NIE MOZNA BYLO SRAC PO KRZAKACH TYLKO ZDAC

#2 ~adrian mol~

~adrian mol~
  • Goście

Napisano 21 sierpień 2009 - 21:34

nic dziwnego, obserwowałem w środę przebieg "egzaminu" w Koszalinie i to co sie tam wyprawia to skandal!!! Przez cztery godziny, które tam spędziłem nikt nie zdał i to wcale nie dlatego, że nie umiał... Egzaminatorzy mają znakomicie opanowaną sztukę dojazdu do placu manewrowego, po mieście chyba idzie im gorzej i dlatego tam nie wyjeżdżają. W Stanach wychodzi taniej!!!

#3 ~F16~

~F16~
  • Goście

Napisano 21 sierpień 2009 - 22:02

W latach 1998 do 2006 dwa razy zdawałem kurs na prawo jazdy. Za każdym razem zdałem je za pierwszym razem tzn. - zdawałem 2 razy. DLACZEGO INNI (czytałem o osobach, które zdawały kilkakrotnie) nie mogą zdać je chociażby za trzecim razem? Jak dla mnie nic trudnego - PO PROSTU TRZEBA CHCIEĆ!!! Życzę szczęścia i wierzę, że każdy który "dostanie" PRAWKO - BĘDZIE JEŹDZIŁ WEDŁUG PRZEPISÓW RUCHU DROGOWEGO. Pozdrawiam M

#4 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 21 sierpień 2009 - 22:13

Co jest? Czy trudno jest Wam POMYŚLEĆ?

#5 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 21 sierpień 2009 - 22:24

Widzę, że Boicie się ODPOWIEDZIEĆ.

#6 ~Gościu~

~Gościu~
  • Goście

Napisano 22 sierpień 2009 - 02:54

Dla mnie BOMBA:D teraz niech złodzieje w sejmie główkują jak to zatrzymać, lecz pewnie znajdzie sie inny sposób na to samo:PP, jeśli byłbym kierowca 'niedzielnym' ktorry zdaje za 5+ razem juz to wolałbym wyslać papiery na Ukraine lub do USA

#7 ~POLE POSITION NA ŚWIATŁACH~

~POLE POSITION NA ŚWIATŁACH~
  • Goście

Napisano 22 sierpień 2009 - 09:33

DRUGA SPRAWA. JA BYM NIE ZAUFAL, WYDAC 4TYS I NIE MIEC PEWNOSCI? NA PEWNO JUZ NIE JEDEN STRACIL NA TYM KASE. A MOZE TO BOHATER ARTYKULU W TEN SPOSOB SOBIE DORABIA. LUDZIE OGARNIJCIE SIE.

#8 ~,,kark,, w BMW~

~,,kark,, w BMW~
  • Goście

Napisano 22 sierpień 2009 - 10:07

Podajcie lepiej linklub jakiś kontakt do tego gościa bo mam już 23 pkt.karne

#9 ~matt~

~matt~
  • Goście

Napisano 22 sierpień 2009 - 13:15

Prawko jazdy z ukrainy to 1,5 tysiaca dolcow. Zalatwilem w ten sposob i nie zaluje. Zadnego podchodzenia do egzaminu, zadnych jazd - siedzialem w biurze i pilem kawe.

#10 ~Pan_Cogito~

~Pan_Cogito~
  • Goście

Napisano 22 sierpień 2009 - 13:34

Jesteście idiotami jeżeli w taki sposób zdobywacie prawo jazdy, mam tylko nadzieję że roztrzaskacie się o drzewo a nie o jakiegoś niewinnego kierowcę. Żal mi was.

#11 ~gaianer~

~gaianer~
  • Goście

Napisano 22 sierpień 2009 - 14:32

Witam. Jak już powiedział policjant - "wymiana" prawka na amerykańskie, czy ukraińskie nie ma zbyt wiele sensu, bo w końcu istnieją już (coraz szybciej udoskonalane i integrowane z innymi obszarami Związku Socjalistycznych Republik Europejskich) BAZY DANYCH, gdzie Cię, "Piracie Drogowy" od razu funkcjonariusze Drogówki majOM :-), gdy tylko wykonają służbowe do nich połączenie :-)..
Z innego powodu się odzywam.
Wspomniano o "luce prawnej". Jakby NIE DOSYĆ jeszcze naprodukowano bełkotu "prawnego" (właściwie "lewnego"..) na dowolny temat..
Utrzymanie w ryzach ułańską fantazję naszych kierowców winno polegać NIE na odbieraniu prawa jazdy, które - jak widać - nie zawsze okazuje się być skutecznym środkiem, lecz na surowej (i nieodwołalnej ! BEZ żadnych "immunitetów" !..) EGZEKUCJI, bardziej konkretnych restrykcji wobec SPRAWCÓW powstałych w wyniku ewidentnej brawury szkód.
Z jednoczesnym złagodzeniem tego socjalistycznego raka, o nazwie "PREWENCJA"...
MNIEJ "przepisów" i mniej "prewencji" !..
Mniej Misiaków z suszarkami i idiotycznych znaków co chwila !..
Mniej terroru - to i złagodnieje ODPOWIEDŹ społeczeństwa na tenże terror..
Ale wtedy nie można będzie tyle kasy NARABOWAĆ przy drogach, za pomocą radiowozu, białej czapki i lizaka...
Więc czarno raczej to widzę..
Ciekawe, czy ktoś tu rozumie w ogóle, o czym mówię (oprócz zawodowych czytaczy..)...
Niestety - rzecz jest NIEWYKONALNA w istniejących układach...na samej Wierchuszce..
Należałoby się pierwej odciąć od całego EUROPEJSKIEGO systemu jurystycznego...
A potem wprowadzić WRESZCIE...karę śmierci :-)...
Za spowodowanie śmierci niewinnych ludzi przy czołowym zderzeniu na skutek wyprzedzania "na adrenalinkę" na niewidocznym zakręcie - bezapelacyjna CZAPA...(jeśli sprawca przeżył..).
Za kalectwa - renty inwalidzkie od RODZINY sprawcy..
Bzdura - powiecie ?.. Owszem. W OBECNYM systemie - totalnie niewykonalne.
W systemie, który nie tylko NIE opiera się na instytucji RODZINY, lecz wręcz tę instytucję ZWALCZA, posuwając się nawet do INGERENCJI w kompetencje Rodziców - odbierając im DZIECI...NIEWAŻNE, jak maltretowane ! To o czym tu mówić ?... :-(
Dlatego bandytyzm na drogach, zarówno ze strony kierowców, jak i licencjonowanych rabusiów w mundurach - będzie w dalszym ciągu rósł, zamiast maleć. Rosła również będzie banda urzędników do obsługi rosnących baz danych...
Dobranoc. Poprawny Politycznie Głosie Koszaliński i Twoim Czytelnikom...

#12 ~mediafar~

~mediafar~
  • Goście

Napisano 22 sierpień 2009 - 14:33

"- Chodzi przede wszystkim o bezpieczeństwo - argumentuje Wiczkowski. - Osoba, która w ten sposób zdobędzie prawo jazdy jest wielkim zagrożeniem na drodze dla siebie i innych. !!!Wypadkowość już i tak mamy bardzo wysoką!!!."

skoro ten idiota sam stwierdza w swoich wypowiedziach, że polski system zdawania prawo jazdy nie zwiększa bezpieczeństwa na drodze to po co się przy nim upiera?? Czyżby chodziło o pieniądze? w to akurat nie uwierzę ;) przecież Panu Wiczkowskiemu chodzi tylko o bezpieczeństwo...

#13 ~z usa~

~z usa~
  • Goście

Napisano 22 sierpień 2009 - 18:52

niech ktos poda telefon do goscia bo ja potrzebuje prawojazdy. mieszkam w usa i zalatwienie prawojazdy dla kogos z polski jest prawie nie mozliwe wiec jestem gotow mu zaplacic nawet te 4tys

#14 ~punix~

~punix~
  • Goście

Napisano 23 sierpień 2009 - 00:00

TOTALNA BZDURA. Aby wyrobic legalne prawo jazdy w usa trzeba posiadac nr.social security co dla nielegalnych imigrantow i ludzi z poaza usa jest
praktycznie NIEMOZLIWE sam znam kilka osob ktore dalyby spore pieniadze za prawo jazdy legalne i to jeszcze z uprawnieniami do prowadzenia
autobusow i samochodow ciezarowycg tzw CD .- pozatym przy pierwszeym nawet przypadkowym spotkaniu z policja pudlo pewne.
jezeli to prawda o czym pisze sie w tym artykuliku to z pewnoscia jest to podrobiony dokument ktory w usa jest g.warty ia poza granicami moze
uchodzic za legalny dokument. z tego co wyczytalem podobno amerykanskie prawo jazdy jest w polsce niechonorowane - nie mysle aby umiejetnosci
kierowcow amerykanskich byly gorsze od polskich ? ( patrz na ilosc wypadkow ) w usa POLSKIE PRAWO JAZDY JEST WAZNE TAK DLUGO JAK WAZNA JESTWIZA POBYTOWA POZDRAWIAM

#15 ~BOSY ANTEK DZIADZI WNUK~

~BOSY ANTEK DZIADZI WNUK~
  • Goście

Napisano 23 sierpień 2009 - 00:01

Wyświetl postUżytkownik z usa dnia 22.08.2009, 19:52:07 napisał

niech ktos poda telefon do goscia bo ja potrzebuje prawojazdy. mieszkam w usa i zalatwienie prawojazdy dla kogos z polski jest prawie nie mozliwe wiec jestem gotow mu zaplacic nawet te 4tys
A jesteś biały czy czarny?

#16 ~yarcioo~

~yarcioo~
  • Goście

Napisano 23 sierpień 2009 - 06:36

Wyświetl postUżytkownik gaianer dnia 22.08.2009, 15:32:30 napisał

Dlatego bandytyzm na drogach, zarówno ze strony kierowców, jak i licencjonowanych rabusiów w mundurach - będzie w dalszym ciągu rósł, zamiast maleć. Rosła również będzie banda urzędników do obsługi rosnących baz danych...
Dobranoc. Poprawny Politycznie Głosie Koszaliński i Twoim Czytelnikom...

Tak dokładnie będzie.
To co wyprawia w naszym państwie aparat przymusu, potęguje i nasila procedr łamania prawa.
Państwo tworzy przepisami i swoimi funkcjonariuszami swoistą barykadę po drugiej stronie której stoimy my obywatele.
Doskonałym przykładem tego są użytkownicy CB-radio w samochodach, jako jedna strona barykady solidarnie wspierająca się w unikaniu pułapek zastawianych przez aparat przymusu najczęściej w postaci aparatu fotograficznego zintegrowanego z miernikiem prędkości :)

Sam nie jeżdżę zbyt szybko ale CB-radio założyłem, bo moje prawo jazdy wisiało na włosku, gdyż za niezapinanie pasów nazbierałem 18 punktów.
Poszedłem do ZORDu, gdzie legalnie za 300 zł przez 2 godz. posłuchałem sobie umoralniających prelekcji psychologa i policjanta i zmniejszono mi licznik o 6 pkt.

Po kilku miesiącach jazdy z CB na nasłuchu mój stan pkt. wynosi 0.
Pasów nadal nie zapinam, ale dodatkowo teraz dzięki CB wiem gdzie nie muszę przestrzegać niektórych ograniczeń.
Tak więc państwo zmusiło mnie, jako stojącego po drugiej stronie barykady do uzbrojenia się w coś co teraz może ułatwiać i potęgować łamanie prawa.
Jednak znów moje pragnienie wolności jest zagrożone, gdyż pojawili się mundurowi z superlornetkami wykonującymi zdjęcia, więc na nic zda się CB jeśli nie zapnę pasów to mi przedstawią dowód przed sądem i skażą. Ale oczywiście i na to jest sposób, który podpowiada sama pani psycholog na "szkoleniu" za 3 stówki w ZORDzie. Idę do lekarza i dostaję orzeczenie o schorzeniu, które uniemożliwia mi prowadzenie auta w pasach bezpieczeństwa.

Najwyższy czas zadać więc podstawowe pytanie aparatowi przymusu czyli władzy:
Jaka jest intencja takich działań?
Oni zawsze odpowiadają, że podnoszenie poziomu bezpieczeństwa.
Każdy jeden, który tak mówi JEST ZŁODZIEJEM, OSZUSTEM I HIPOKRYTĄ!!!
Chodzi o nic innego, jak tylko wyciaganie pieniędzy z kieszeni najbiedniejszych, skrajnie uczciwych obywateli, bo przecież ja i inni w pojęciu władzy "mniej uczciwi" będą stosować różne metody i narzędzia, żeby sobie tych pieniędzy nie dać ukraść.
...a poziom bezpieczeństwa w najlepszym przypadku pozostanie na tym samym poziomie.

Szerokości!
:)

#17 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 23 sierpień 2009 - 18:05

Nie ma sie czym chwalic , ze sie jest na czarno W USA . Polak potrafi.

#18 ~czytelnik~

~czytelnik~
  • Goście

Napisano 27 sierpień 2009 - 13:47

100% zgoda z yarciem.

Państwo tworzy takie przepisy, by na nich zarobić. Chodzi o to byśmy je łamali, a podatek zasilił biurokratyczno-policyjną kamorrę. Przy okazji dobrze też kontrolować społeczeństwo: szachować je kamerkami i bazami danych, wtedy nikt nie podskoczy. Zdrowy rozsądek, celowość iniwigilacji totalnej, interes ludzi są na antypodach pomysłów kolejnych chciwych degeneratów u sterów.
Totalitaryzmów nie udało się w pełni zrealizować głównie z powodów technologicznych braków. Dziś już chyba mamy przedsmak ich wielkiego powrotu. Jesteś kierowcą - Wielki Brat patrzy, jesteś kibicem - Wielki Brat patrzy, jesteś turystą (terrorystą?) - Wielki Brat patrzy, idziesz ulicą, gadasz przez telefon, korzystasz z komputera - Wielki Brat sprawdzi czy czegoś złego nie zrobiłeś czy nie powiedziałeś.

#19 ~flek~

~flek~
  • Goście

Napisano 10 grudzień 2009 - 11:28

Wyświetl postUżytkownik matt dnia 22.08.2009, 13:15:21 napisał

Prawko jazdy z ukrainy to 1,5 tysiaca dolcow. Zalatwilem w ten sposob i nie zaluje. Zadnego podchodzenia do egzaminu, zadnych jazd - siedzialem w biurze i pilem kawe.

PODASZ NAMIARY ?POTRZEBUJĘ PILNIE ZAPŁACĘ KAŻDĄ KASĘ OBY ODBYŁO SIĘ SZYBKO

#20 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 10 grudzień 2009 - 11:30

Wyświetl postUżytkownik flek dnia 10.12.2009, 11:28:50 napisał

PODASZ NAMIARY ?POTRZEBUJĘ PILNIE ZAPŁACĘ KAŻDĄ KASĘ OBY ODBYŁO SIĘ SZYBKO
soniaca@onet.eu

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych